Over Jacq

IETS MEER OVER Jacq
Als afgestudeerd redacteur werkte ik een aantal jaren als producer en redacteur in Nederland en het buitenland. Mijn laatste functie als webredacteur in Amerika heeft ervoor gezorgd dat ik in 2009 mijn tien jaar oude amateur fotografie-apparatuur heb ingeruild voor een professionele camera. Om mijn artikelen aan te vullen werkte ik drie jaar als sport- en persfotografe in het betaald voetbal. In de loop van die jaren ben ik omgeschoold en vandaag portretteer ik mensen op allerlei manieren, maak ik reportages in documentairestijl en werk ik dagelijks voor bedrijven die mij inzetten voor campagnes, (sfeer)fotografie voor websites, modecollecties, catalogi, commerciële doeleinden en zakelijke portretten. De combinatie van die uiteenlopende fotografie zorgt ervoor dat mijn energie non-stop wordt aangevuld. Ik geniet namelijk intens van alles wat ik fotografeer en de plekken waar ik kom.

Als ik de mensen om mij heen mag citeren dan kun je een bruisend enthousiasme verwachten als ik op je stoep sta met mijn camera. Ik ben (bijna) altijd vrolijk, en heb een natuurlijk vermogen om ontspannen te werken. Iets wat ik overbreng op mijn gefotografeerde. Ik denk graag professioneel mee om projecten vorm te geven en mijn creatieve input te leveren. Ik durf zelf te zeggen dat ik perfectionistisch en professioneel ben, en keihard werk. Onvermijdelijk in dit vak trouwens, als je het mij vraagt. Tijdens reportages merk je me juist niet op maar bij campagnes of portretten neem ik, waar nodig, de regie. In rust, en het liefst met een bommetje humor. Opmerken, inspelen op natuurlijk licht en vastleggen wat in de lucht hangt zit in mij. En dat alles steeds voordat jij het doorhebt natuurlijk.

Mijn interpretatie geef ik weer met een beeld waarin een blik het moment vertaalt, of een reportage het verhaal vertelt.
Dat mijn foto fascineert, is waar ik voor werk.


Jacq Roos

Jacq Roos